NyhederArrangementerKundecasesOm osMedarbejdereKontakt

VED DU HVORNÅR DU SKAL INDBETALE ACONTO SKAT FOR 2021?

Senest lørdag den 20. marts skal kapitalselskaber indbetale 1. ordinære aconto skat for 2021. Acontoskatten i 2021 er estimeret på baggrund af gennemsnittet af de seneste tre års selskabsskat.

FORVENTER DU AFVIGELSE?

Hvis et selskab forventer, at indkomstforholdene i 2021 vil afvige væsentligt fra, hvad der er lagt til grund for den ordinære aconto skat, kan selskabet selv forhøje eller nedsætte betalingen via Tast selv Erhverv > Selskaber > Acontoskat. Ønsker selskabet at ændre i ratebeløbet, så skal ratebetalingen tilrettes via Tast selv Erhverv inden indbetalingen, således at Skattestyrelsen beløbsmæssigt kan genkende det indbetalte beløb på skattekontoen.

FRIVILLIG INDBETALING

Fordelen ved at foretage en frivillig indbetaling udover den ordinære acontoskat, er dels for at undgå at betale et ikke-fradragsberettiget skattetillæg til SKAT og dels for at undgå en eventuel negativ indlånsrente i pengeinstituttet.

Hvorvidt det er en fordel, at lave en frivillig indbetaling af acontoskat, afhænger af prisen på likviditeten. Vær opmærksom på, at FIFO-princippet anvendes, hvis selskabets skattekonto har en negativ saldo pga. anden gæld. Tag fat i en af Erhverv Fjorlands eksperter, hvis du ønsker sparring eller hjælp med acontoskatten. Erhverv Fjordland kan også hjælpe med, at få tilpasset betalingerne på SKAT.dk.

Husk, at i tilfælde af sambeskatning mellem to selskaber, opkræves acontoskatten hos moderselskabet (administrationsselskabet).
KONTAKT OS, VI ER KLAR TIL AT RÅDGIVE DIG

PEDER GRØNBORG, REVISOR

MAIL: PPG@FJORDLAND.DK
TLF.: 96153065

Erhvervsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
mail@fjordland.dk
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram