NyhederArrangementerKundecasesOm osMedarbejdereKontakt

GDPR - rådgivning om persondata

Hvis du driver virksomhed skal du overholde reglerne om opbevaring og registrering af persondata.

Hvad er GDPR?

Den 25. maj 2018 trådte en ny europæisk persondataforordning i kraft; The General Data Protection Regulation (GDPR). Persondataforordningen vil blive implementeret i alle lokale persondatalove i hele EU og EØS-området. Den vil gælde for alle virksomheder og organisationer, som sælger varer og ydelser og opbevarer personlige data om borgere i Europa. Den giver borgere i EU og EØS større kontrol over deres personlige data og sikkerhed for, at deres information beskyttes i hele Europa.

Hvad er personlige data?

Personlige data er enhver form for information relateret til en person såsom navn, billede, en emailadresse, bankoplysninger, opslag på sociale medier, oplysninger om lokation, helbredsinformation eller en IP-adresse.

GDPR er EU’s måde at give enkeltpersoner, kundeemner, kunder, leverandører og ansatte mere kontrol over deres personlige data, og mindre magt til de organisationer, som indsamler og bruger denne type data kommercielt. Det er ikke et forsøg på stoppe eller besværliggøre handel, men har til hensigt at gøre det mere transparent, hvordan personlige data opbevares og anvendes.

Forretningsmæssige konsekvenser af GDPR

Denne nye databeskyttelseslov sætter forbrugeren i førersædet, og det er virksomhedernes og organisationernes opgave at leve op til denne nye lov.

GDPR gælder altså for alle virksomheder og organisationer, som er etableret i EU. Også organisationer, som ikke er etableret i EU er underlagt GDPR. Hvis en virksomhed udbyder varer og/eller serviceydelser til borgere i EU, er den underlagt GDPR.

Vi anbefaler, at man som virksomhed udpeger en ansvarlig for databeskyttelse, denne har ansvaret for at GDPR reglerne bliver overholdt.

 

Denne person bliver ansvarlig for at:

Fjordland jura juridisk rådgivning fremtidsfuldmagter familiejura
Sikre alle persondata både fysisk og elektronisk
Slette alle persondata der ikke længere er en saglig grund til at beholde
Udlevere en oplysningsskrivelse (persondatapolitik) til alle samarbejdspartnere/ leverandører
Udlevere en oplysningeskrivelse (persondatapolitik) til alle medarbejdere
Indhente databehandleraftale (hvis I bruger databehandlere som f.eks. i forbindelse med lønservice, hosting eller lign.
Indhente samtykke fra ansatte, hvor I registrerer følsomme oplysninger f.eks. helbredsoplysninger/ fagforeninsoplysninger eller hvis I bruger deres data til noget der ikke er nødvendigt. F.eks. ligger billeder af personale på Facebook, Youtube eller hjemmeside

Vi anbefaler, at du får lavet en procedure for håndtering af persondata i din virksomhed, og vi hjælper dig gerne med råd og vejledning i forbindelse hermed. Du er velkommen til at kontakte os, såfremt du har spørgsmål vedrørende håndtering af persondata.

 

Gry B. Nielsen

Chefjurist
Tlf.: 96153056

Erhvervsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
mail@fjordland.dk
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram