NyhederArrangementerKundecasesOm osMedarbejdereKontakt

MIT SOMMERHUS ANNO 2022…

NÅR SOMMEREN GÅR PÅ HÆLD…

I Danmark er 20.000 kr. pr. kvadratmeter cirka gennemsnitsprisen for et sommerhus. Et prisleje, der er steget med 20 % det seneste år, så her mens lyngen blomstrer, og sommeren går på hæld, kan det give den tanke, at nu er det måske tiden at sælge. Alt afhænger af dine drømme for sommerhuset anno 2022.

Hvis din plan er, at datteren eller barnebarnet en dag skal overtage sommerhuset, så overvej om den dag er kommet i år. Lidt timing af salget kan vise sig som en værdifuld formueplanlægning, hvis din strategi er, at et salg skal ske efter reglerne for en familiehandel.

REGLERNE

Til den nærmeste familie kan du sælge fast ejendom til 85 % af den seneste offentliggjorte ejendomsvurdering. Det er til de personer, som kalder dig for noget med far eller mor, men ikke noget med bror. Kombinationer som morfar, farmor, oldefar er ok, mens farbror, morbror og lignende broderskaber (m/k) ikke tæller med her.

Sommerhuse, parcelhuse og ejerlejligheder får en ny offentlig vurdering fra september 2021, så vurderingen kommer til at afspejle markedsprisen. En søgning på OIS.dk kan vise dig den seneste vurdering.

ER DET NU?

Med de nuværende regler vil en højere vurdering betyde en højere pris i en familiehandel.

Samtidig er der fremsat et lovforslag, som vil ændre de 85 % til 80 %. Derfor kan der ligge et element af spekulation i forhold til timingen af en handel. Det centrale spørgsmål er, om du har lyst til at sælge nu?
Tabel

HELÅRSHUSE

For mindre landbrug er det gennem en årrække blevet signaleret, at SKAT vil ændre principper i retning af parcelhuse. Særligt hvis stuehuset har et element af liebhaveri, er forventningen, at vurderingen for denne type boliger vil kunne stige i forbindelse med, at de nye vurderinger bliver sendt ud.

Landbrug er omfattet af forskellige regelsæt, hvor en omvurdering til parcelhus kan åbne muligheder for et skattefrit salg. På grund af de mange regler, bør du drøfte perspektiverne omkring din ejendom med en revisor, der har et praktisk indblik i landbrugsdrift.
KONTAKT MIG GERNE FOR EN SNAK

BENT C. KRISTENSEN, DRIFTSØKONOM

MAIL: bkc@fjordland.dk
TLF.: +45 96 15 35 61

Erhvervsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
mail@fjordland.dk
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram