NyhederArrangementerKundecasesOm osMedarbejdereKontakt

SALG AF SOLCELLEANLÆG TIL ÆGTEFÆLLEN

Skatterådet har i en sag fra 2021 den opfattelse, at et solcelleanlæg anskaffet efter reglerne før 20. november 2012 ikke kan ændre beskatningsform ved overdragelse til ægtefællen.
VE-anlæg (typisk solcelleanlæg) på mindre end 6 kW, som var anskaffet før 20. november 2012 havde dengang mulighed for at vælge beskatning efter de skematiske regler eller som en erhvervsmæssig virksomhed. Mange valgte metoden med den erhvervsmæssige virksomhed, da det gav mulighed for at afskrive på anlægget skattemæssigt. Skatterådet har truffet en afgørelse i en sag, hvor skatteyder og dennes ægtefælle ønsker at fortsætte med en erhvervsmæssig virksomhed efter solcelleanlægget er overdraget til ægtefællen. I denne afgørelse er det Skatterådets opfattelse, at et solcelleanlæg efter daværende regler ikke kan ændre beskatningsform ved overdragelse til en ægtefælle. De mener solcelleanlægget fortsat skal anses for en erhvervsmæssig virksomhed hos den modtagende ægtefælle. Dette betyder, at har en ægtefælle et erhvervsmæssigt solcelleanlæg efter ”de gamle regler”, så kan man ikke skifte til de skematiske regler ved at overdrage anlægget til ægtefællen. Der er i skatteekspertkredse ueninghed om Skatterådets fortolkning af denne praksis, men så længe der ikke er en sag, der afkræfter denne fortolkning, så må dette være gældende praksis.
KONTAKT MIG HVIS DU HAR SPØRGSMÅL

PEDER GRØNBORG, REVISOR

MAIL: ppg@fjordland.dk
TLF.: 96153065

Erhvervsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
mail@fjordland.dk
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram